DESEMBER 2021

29.01.2022

I desember hadde vi en rekke juleaktiviteter. Noen av aktivitetene ble dessverre annerledes enn vi hadde tenkt, da koronaen og en rekke tiltak og restriksjoner gjorde at vi måtte holde oss på gult nivå igjen. 

Hver dag hadde vi adventssamling hvor vi trakk en nissehjelper. Nissehjelperen skulle hjelpe til med å trekke hvem som skulle få dagens adventspakke og hvem som skulle bli nissehjelper dagen etter. Både på Sandkassa og Furutoppen hadde vi felles sang, vi tente adventslys, fant frem til dagen i dag og forberedte oss til julen. På Furutoppen så vi også på adventskalender hver dag. Vi bytter litt på hvilken adventskalender vi ser på fra år til år, og denne gangen så vi på "Julekongen". Det virket som at barna likte den, og det var godt for oss voksne å se. 

Ellers hadde vi en del formingsaktiviteter i løpet av adventstiden. Alle barna, både på Sandkassa og Furutoppen, fikk laget seg en "julepose" hvor de samlet sammen alle tingene de hadde laget gjennom de ulike formingsaktivitetene vi hadde hatt. Alle de ansatte valgte seg minst én formingsaktivitet hver som de skulle gjøre sammen med barna. Det ble tid til flere formingsaktiviteter utenom disse også, og alle resultatene havnet til slutt ned i juleposen som barna fikk med seg hjem siste dagen før jul. De laget også en "hemmelig julegave" som er pakket inn og som er en julegave til foreldrene. 

Utenom formingsaktiviteter bakte begge avdelinger pepperkaker som ble utdelt på samling hver dag. Det var nesten like gøy å lage dem som det var å spise dem. 

På Furutoppen arrangerte vi juleball i starten av desember. Her lager de ansatte i stand en ordentlig julemiddag med både ribbe, medisterkaker, julepølse, surkål, poteter og saus. Til dessert kunne barna velge mellom gelé og sjokoladepudding, med eller uten vaniljesaus. Barna på Furutoppen er delt inn i klubber (Ole Brumm, Mikke Mus og Smurf), og disse fikk sitte på bord sammen. Det var satt opp 3 bordgrupper, ett får hver klubb, med bordkort til hvert barn. De voksne hadde et eget bord bakerst i salen hvor de kunne få sitte og spise sammen med barna. Vi hadde på oss penklær (kjoler og dresser) og etter middagen var det dansing og aktiviteter, sånn som stolleken, frem til henting. Dette er et høydepunkt for både barn og voksne på avdelingen. 

Sammen med Sandkassa gikk vi tur til Koppang sentrum for å henge hjerter på treet. Hjertene er klipt ut av rød kartong og barna dekorerer disse selv og skriver navnet sitt på dem. Hjertene blir til slutt laminert og får en tråd på seg. Barna henger opp sitt eget hjerte på treet. På Furutoppen har vi også et eget juletre ute på avdelingen, så barna lager egne til dette treet også. Sandkassa har et tre ved inngangen som de henger hjerter på. 

Andre planer vi hadde var også Luciafeiring. Vanligvis feires dette innendørs og både besteforeldre og oldeforeldre er invitert. Dette er også en av høydepunktene i adventstiden, men det ble dessverre ikke mulig å gjennomføre på grunn av koronarestriksjoner. Det ble Luciatog likevel, og dette gikk gjennom salen og ble filmet. Filmen ble senere lagt ut sånn at familiene hadde mulighet til å se. Det ble bakt lussekatter og alle barna fikk en lussekatt hver seg. 

Nissefest har vi også hatt. Da kommer nissen på besøk og deler ut gaver til barna. Barna på Furutoppen går ut på avdeling og nissen sitter vanligvis inni gapahuken med et bål. Etter å ha vært sammen med Furutoppbarna tar han turen ned til Sandkassa og leverer pakker der. Vi går med nisseluer hele dagen, tar oss noen runder med sang rundt juletreet og avslutter med å spise grøt til lunsj. 

Vi pleier også å arrangere en "julefrokost" for foreldre og søsken. Da lager vi i barnehagen i stand rundstykker, brød, knekkebrød og diverse pålegg til barna kommer i barnehagen. Da er foreldrene og søsken invitert til å spise sammen med barna i barnehagen før de reiser videre på jobb og skole. Dette ble også avlyst pga korona. 

Den siste dagen før jul arrangerte vi "julelunsj". Her lager vi ansatte lunsj med diverse brød, lefser og pålegg. Det ble også servert kakao for de som ønsket det. Vi spiser oss gode og mette og koser oss sammen rundt matbordet. Det er tross alt siste dagen før jul. 

Desember måned er en veldig hektisk og travel måned for oss ansatte, men for barna er det absolutt bare kos og mye moro. Det er det vi ansatte lever for i jobben vår, det å se fornøyde og glade unger!